En guide til gode lydbøger og podcasts

Lyd som medie i form af podcasts og lydbøger har de seneste år fået en massiv succes. Det hænger til dels sammen med den øgede tilgængelighed samt brugernes hang til skræddersyede brugeroplevelser og on demand content. Lydbøger og podcasts er lette at fordøje, og de kan høres, mens man laver andre ting, hvilket netop gør disse to ting attraktivt. Med lydbøger og podcasts kan man vælge lige præcist den genre og det emne, man ønsker at høre om. I denne artikel får man gode bud på forskellige lydbøger og podcasts, som er værd at lytte til.

Et væld af forskellige platforme

Først er det en god idé at afdække, hvor man kan høre lydbøger og podcasts. Der findes nemlig et bredt udvalg af platforme, der tilbyder dette. Ser man først på lydbøger, så findes de blandt andet hos e-reolen og e-reolen global, Saxo, BookBeat og Nextory. Podcasts findes blandt andet hos Spotify, Podimo, Amazon Audible, Apple Podcasts og Podbean. Vil man derimod have en app, der kan rumme både lydbøger og podcasts, er Mofibo en rigtig god tjeneste til det. Spotify og Podimo, kan man også fokusere på.

Underholdende podcasts

Podcasts er blevet utroligt populære, og næsten alle har én – og hvis de ikke selv har en, så har de helt sikkert en favorit. Der findes mange gode, underholdende og sjove podcasts. Her kommer lige en hurtig top tre.

  • ‘Her går det godt’. De to populære radioværter Esben Bjerre og Peter Falktoft har slået pjalterne sammen for at producere en yderst vellavet podcast med højt humør og skyfri himmel.
  • ‘Fantino og Bonde’. I denne podcast finder man også to tidligere radioværter, der er migreret fra det meget populære radioprogram/podcast Curlingklubben. Christian Bonde og Maria Fantino er gået solo og leverer nu underholdning i højeste gear i podcasten, der bærer begge deres efternavne.
  • ‘Toni & Ryan’. Vender man blikket mod udlandet, finder man blandt andet den yderst populære podcast Toni & Ryan, som huser de to australske radioværter Toni Lodge og Ryan Jon. De to er virkelig sjove og diskuterer blandt andet nyheder, om et givent emne er normalt eller ikke, og hvordan man bedst begår sig på internettet.

Lær at spille poker gennem lydbøger og podcasts

Lydbøger og podcasts kan også bruges til meget andet end bare ren underholdning. De kan nemlig også være lærerige kilder til erhvervelse af ny og brugbar viden. Der er nemlig en lydbog om nærmest ethvert emne, og det er faktisk også ganske muligt at lære nye ting gennem lydbøger. For eksempel kan man lære at spille poker. Online poker har været populært i mange år, og der findes mange gode online ressourcer til at lære regler for poker, ligesom der findes mange gode lydbøger til formålet. Det kan for eksempel anbefales at lytte til ‘The Biggest Bluff’, ‘How I learned to Pay Attention’, og ‘Take Control and Master the Odds’ af Maria Konnikova. Bogen kan findes på e-reolen.

Der findes også gode podcasts om poker såsom Podcast.dk, der fokuserer på den danske pokerscene, The Red Chip Poker Podcast, og The PokerGo Podcast, der kigger på lidt af hvert på den internationale pokerscene.

Anbefalede lydbøger

Gode podcasts er langt fra alt, hvad der findes. De gode lydbøger findes også i massevis. Et par stykker, der virkelig kan anbefales, er for eksempel ‘Momo og tidstyvene’ af Michael Ende, som handler om den unge Momo, der forsøger at stjæle menneskenes tid, og om hvordan Momo får tiden tilbage. Bogtyven af Markus Zusak er en anden fantastisk bog. Er man til spænding, kan serien ‘Oxen’ af Jens Henrik Jensen anbefales, mens dem, som er til rørende trilogier, bør udforske Thomas Korsgaards serie om Tue. Bøgerne hedder ‘Hvis der skulle komme et menneske forbi’, ‘En dag vil vi grine af det’, og ‘Man skulle nok have været der’.

Der er dermed nok at give sig i kast med, og det uanset om man er til krimier, lærerig underholdning eller bare ren underholdning. Der findes podcasts og lydbøger om historiske begivenheder og perioder, politik, romance, true crime og vitterligt alt derimellem. Det handler bare om at finde den rette genre. Dernæst kan man stikke høretelefonerne i ørerne og forsvinde ind i en anden verden, mens man folder vasketøjet, løber en tur eller ordner haven.