Hvordan vælger du den rette kontorstol?

Har du overvejet, om du efterhånden skal skifte din gamle kontorstol ud med en ny? Der kan være mange grunde til det. Det vigtigste er, at du har en stol, der yder dig den støtte, du har behov for. Mange gange undervurderer man, hvor vigtigt det faktisk er at have en ordentlig kontorstol. Du bruger typisk flere timer siddende foran skærmen ved et skrivebord, end du lige tror.

Hvis du er begyndt at overveje en ny stol, er det en god idé at holde udkig efter ergonomiske kontorstole. Her får du en stol, der er udviklet til at give støtte, uanset hvordan du foretrækker at sidde. Det kan være en fordel med et højt ryglæn, der yder støtte til din ryg i hele dens længde, mens du samtidig kan vippe siddet og justere hældningen på ryglænet, som du synes det er mest behageligt. Det er en god start til en bedre stilling.

Indret et lækkert hjemmekontor

De seneste par år er det blevet mere og mere almindeligt at indrette hjemmekontor. Mange har mulighed for at tage en dag om ugen, hvor man arbejder hjemmefra, og på den måde bliver dagen lidt mere fleksibel. Men det kan være en svær omstilling at vænne sig til pludselig at være mellem sine egne fire vægge, når man arbejder. Derfor er det en god idé at indrette et hjemmekontor, så du kan adskille fritid og hobby fra arbejdet.

På hjemmekontoret er det vigtigt, at du først og fremmest har en god stol at sidde i, men naturligvis også at skrivebordet fungerer. Her kan hævesænkeborde være et godt forslag. Du er også nødt til at tænke på din øjenkomfort. Har du meget skrivebordsarbejde? Så sørg for, at du har gode computerskærme at arbejde med, og måske endda at du har to, så du kan arbejde uden at skifte frem og tilbage mellem vinduer konsekvent.